Прикордонники розповіли, як перевірятимуть військово-облікові документи у чоловіків після 17 липня

У ДПСУ заявили, що перевірятимуть у чоловіків, які перетинають кордон, військово-облікові документи уже з 17 липня.

Про це в етері телемарафону повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

Згідно з законом про мобілізацію до 16 липня громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Відтак вже з 17 липня наявність військово-облікового документа при перетині кордону перевірятимуть у всіх чоловіків у віці від 18 до 60 років.

«З 17 липня ми почнемо перевіряти в усіх чоловіків – громадян України від 18 до 60 років – також військово-обліковий документ. Зазначу, що змін до категорій, кому дозволено перетинати кордон, немає. І якщо хтось підпадатиме під відстрочку, або виключений з військового обліку, то у військово-облікових документах має бути обовʼязково це записано, з терміном і умовою, на підставі чого така відстрочка надана», – наголосив Демченко.

Військово-обліковий документ може бути як у паперовій, так і в електронній формі. У разі підозри, що документ може бути підробним, або якщо інформація у ньому викладена некоректно, ДПСУ може перевірити це через систему «Оберіг». Також прикордонники можуть перевірити дані за QR-кодом, згенерованим в системі Резерв+.

Нагадаємо, військовозобов'язані українці можуть перевірити інформацію про наявність адміністративного провадження та штрафу від ТЦК та СП в онлайн-режимі.

Також повідомляли, що за порушення правил військового обліку військовозобов'язаним українцям можуть не лише заблокувати банківський рахунок. Йдеться також про тимчасове обмеження виїзду за кордон, а також про обмеження у праві керування автомобілем.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО