Скільки коштів зовнішнього фінансування Україна ще чекає до кінця року: відповідь Мінфіну

Україна цього року отримала до державного бюджету вже 16 млрд дол зовнішнього фінансування, до кінця року очікується ще 22 млрд дол.

Про це повідомили у Мінфіні за підсумками засідання з координації зусиль щодо роботи з міжнародними партнерами в рамках Багатосторонньої координаційної платформи донорів у п'ятницю, 12 липня.

«Цього року до держбюджету вже надійшло 16 млрд доларів зовнішнього фінансування, до кінця року очікується ще 22 млрд доларів», – сказано в повідомленні.

Міністр фінансів Сергій Марченко під час засідання назвав актуальні завдання для української сторони у рамках платформи.

«За півтора року функціонування платформи вже маємо вагомі результати, зокрема у залученні необхідної бюджетної допомоги у 2023 році (42,5 млрд доларів) та запевнення у збереженні допомоги у 2024 році», – зазначив міністр фінансів.

Нагадаємо, 3 липня Україна отримала 2,2 млрд доларів від МВФ, оскільки перед цим успішно пройшла четвертий перегляд програми. Глава Мінфіну повідомив, на що насамперед спрямують транш МВФ.

У ЄС озвучили терміни отримання Україною першого траншу від заморожених російських активів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО