Не більше 8 годин зі світлом: в Київраді озвучили два сценарії відключень

Дефіцит енергогенерації призвів до того, що найближчими днями жителі Києва в кращому разі отримуватимуть по 8 годин зі світлом.

Про це повідомив секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко в коментарі Новини.LIVE.

За його словами, експерти, Укренерго, а також інші енергетичні компанії провели розрахунки та склали два сценарії розвитку подій: оптимістичний та песимістичний.

Згідно з першим сценарієм, кияни будуть зі світлом по 8 годин на добу – по 4 години вдень і стільки ж уночі. Песимістичний сценарій передбачає, що у столиці електрику даватимуть по 4 години на добу з розподілом по кілька годин на нічний та денний час.

При цьому у Київраді не виключають, що сценарії можуть змінитись після виходу енергоблоків українських атомних станцій із ремонтів. Крім того, на відключення може вплинути встановлення на території столиці об'єктів розподіленої енергогенерації.

Нагадаємо, через аномальну спеку в Україні сьогодні, 15 липня, споживання електроенергії досягло максимальної позначки та суттєво перевищує можливості електростанцій для його покриття.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав керівництво українських міст встановлювати альтернативні джерела енергії для забезпечення безперебійного електропостачання об'єктів критичної інфраструктури.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО