Мецолу переобрали президенткою Європейського парламенту

Політикиня з Мальтійської Європейської народної партії Роберта Мецола була переобрана на пост президентки Європейського парламенту. Вона залишиться на цій посаді ще на 2,5 роки.

Про це повідомляє Euronews.

Кандидатура Мецоли отримала 562 голоси із 720. Її суперниця – представниця «Лівих» Ірен Монтеро – отримала лише 61 голос.

«З вашою підтримкою я продовжуватиму невпинно працювати, щоб об'єднати людей. Це має бути інституція, що не боїться лідирувати та змінюватися. Це має бути сильний парламент у сильному Союзі. Ми не можемо допустити, щоб наша роль як парламентаріїв була розмита», – сказав Мецола у передвиборчому зверненні, пообіцявши сприяти створенню атмосфери «дебатів» та «поваги».

До речі, Мецола була однією з перших політиків найвищого рангу, яка відвідала Київ після повномасштабного вторгнення росії – вона здійснила перший візит ще 1 квітня 2022 року.

Нагадаємо, 27 червня лідери країни ЄС узгодили кандидатури нових керівників головних інституцій блоку. Головою Європейської комісії залишається Урсула фон дер Ляєн, Європейську раду очолить експрем'єр-міністр Португалії Антоніу Кошта, а зовнішньополітичну службу ЄС – прем'єрка Естонії Кая Каллас.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО