Зеленський попросив Стармера «проявити лідерство» і дозволити Україні бити вглиб росії

Президент Володимир Зеленський звернувся до прем'єра Великої Британії Кіра Стармера з проханням дозволити Україні удари далекобійною зброєю вглиб росії.

Його заяву цитує Офіс президента України.

«Щойно ми зможемо завдавати ударів далі, ніж просто біля кордону, зокрема по російських військових аеродромах, ми не тільки захистимо себе від будь-яких російських наступальних дій, а й убезпечимо наші передові позиції та міста від російських бомб», – сказав Зеленський.

Він зазначив, що росіяни використовують близько 3500 керованих авіабомб на місяць.

«Збити їх усе неможливо. Але можна знищити всі носії авіабомб. І я прошу вас проявити в цьому своє лідерство і, будь ласка, переконати інших партнерів зняти обмеження. Нам потрібен цей крок – крок, який змусить росію шукати миру», – додав президент.

За його словами, у Кремлі вже знають, що Лондон може приймати рішення, які здатні привести цю війну до завершення.

«Ми повинні пам'ятати, що у багатьох аспектах росія слабша. Їхня розвідка слабша. Їхня дипломатія перетворилася на прості хабарі, брехню чи погрози. Економічно вони не сильні», – стверджує Зеленський.

Нагадаємо, нещодавно глава МЗС країни заявив, що Британія не давала Україні дозволу на удари по території росії далекобійними ракетами Storm Shadow. Однак такий варіант обговорюється.

А в Пентагоні пояснили, що США не дозволяють Україні бити далекобійною зброєю вглиб росії, оскільки в такому разі війна може поширитися на інші країни.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО