Замах на Трампа: нападник шукав деталі вбивства Джона Кеннеді

Керівник ФБР Крістофер Рей заявив у середу, 24 липня, що потенційний убивця Дональда Трампа шукав деталі стрілянини по Джону Кеннеді зі свого ноутбука та запустив безпілотник у районі мітингу за дві години до того, як колишній президент вийшов на сцену.

Про це пише CNN.

Ці викриття є останніми подробицями розслідування, які стали відомі цього тижня під час слухань у Конгресі щодо мітингу Трампа 13 липня в Батлері, штат Пенсільванія.

Відповідно до аналізу ноутбука Крукса, проведеного ФБР, нападник шукав інформацію про те, на якій відстані був Лі Гарві Освальд, коли він застрелив Кеннеді в 1963 році.

«6 липня він виконав пошуковий запит у Google: «як далеко був Освальд від Кеннеді». Це той самий день, коли він, здається, зареєструвався на мітинг Батлера», – заявив керівник ФБР Крістофер Рей юридичному комітету Палати представників.

Зазначають також, що стрілець керував дроном приблизно в 200 ярдах від сцени близько 16 години, а це за 2 години до того, як Трамп вийшов на сцену. Дрон був у повітрі приблизно 11 хвилин, і слідчі вважають, що Крукс дивився пряму трансляцію з нього на своєму телефоні. Раніше CNN повідомляли, що безпілотник знайшли в його машині після стрілянини.

Крім того, Крукс мав дві вибухівки в своїй машині під час стрілянини та одну в своєму будинку, але, ймовірно, не мав можливості підірвати їх з даху, де він був убитий.

Наразі ФБР розслідує стрілянину і як спробу вбивства, і як потенційний акт внутрішнього тероризму. Представники ФБР неодноразово стверджували, що, на їхню думку, Крукс діяв поодинці, а Рей повторив, що немає жодних доказів наявності співучасників.

Нагадаємо, 13 липня у кандидата у президенти США Дональда Трампа стріляли у Пенсильванії. Пізніше він заявив, що поранений у верхню частину правого вуха.

Підозрюваний у спробі вбивства Трампа, був ідентифікований як 20-річний Томас Метью Крукс із Бетел-Парку, штат Пенсильванія. В його автомобілі та будинку виявили компоненти для виготовлення вибухових пристроїв.

А згодом слідчі з ФБР зламали мобільний телефон Томаса Метью Крукса, який стріляв у Дональда Трампа. Також вони дослідили його комп’ютер, обшукали будинок, автомобіль і опитали понад 100 людей, з якими він міг бути знайомий.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО