Ще одному посадовцю київського метрополітену обрали запобіжний захід

Сьогодні також обрано запобіжний захід начальнику служби колії, тунельних споруд та будівель КП «Київський метрополітен» у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури у четвер, 25 липня.

Повідомляється, що у межах провадження щодо підтоплення тунелів між станціями «Деміївська» та «Либідська» судом обрано запобіжний захід до 23 вересня цього року у вигляді цілодобового домашнього арешту начальнику служби колії, тунельних споруд і будівель КП «Київський метрополітен», підозрюваному у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст.367 КК України).

Начальника служби колії, тунельних споруд КП «Київський метрополітен» підозрюють у неналежному виконанні посадових обов’язків, що призвело до розгерметизації тунелю, наявності тріщин у стінах тунелю та його подальшого підтоплення на ділянці київського метро між станціями «Деміївська» та «Либідська».

Нагадаємо, раніше сьогодні виконувачу обов'язків начальника КП «Київський метрополітен» також обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

А головного інженера метрополітену, який зараз виконує обов'язки начальника КП, підозрюють у неналежному виконанні посадових обов'язків, що призвело до подальшого затоплення ділянки між станціями «Деміївська» та «Либідська».

У прокуратурі заявили, що результати експертизи спростовують заяви підприємства про нібито неякісне будівництво тунелів між затопленими станціями.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО