В Україні запустили у серійне виробництво робота, який може евакуювати одразу двох поранених

В Україні запустили у серійне виробництво робота Ratel Н, який призначений для евакуації одразу двох поранених бійців з поля бою.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

Він зазначив, що робот може перевозити близько 400 кілограмів живого навантаження, тому здатний транспортувати одразу декількох людей. Завдяки конструкції робот може рухатися складним рельєфом, працює тихо, й тому непомітний для ворога. Ratel Н також оснащений нічними камерами, щоб ефективно виконувати завдання в умовах низької видимості та вночі.

Федоров наголосив, що робот може виконувати різні завдання. Зокрема, на нього можна встановити РЕБ, мобільний пункт спостереження або бойовий модуль. Комплекс оснащений супутниковим звʼязком, тому оператор може керувати ним на великій дистанції.

Наразі Ratel Н уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво.

«Військові використовують його й дають позитивний фідбек», – додав Федоров.

Нагадаємо, німецький оборонний концерн Rheinmetall отримав замовлення від українського уряду на будівництво заводу з виробництва боєприпасів, про яке оголосили у лютому 2024 року.

Крім цього, стало відомо, що Чехія збудує на території України патронний завод та налагодить виробництво штурмових гвинтівок.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО