У команді Гарріс визначили найімовірніших кандидатів у віцепрезиденти – ЗМІ

Команда Камали Гарріс, яка має отримати номінацію Демократичної партії на участь у президентських виборах у США, визначилось із трьома найімовірнішими кандидатами в її віцепрезиденти.

Про це пише Bloomberg.

У кампанії Гарріс, до короткого списку претендентів на віцепрезидентську номінацію входять сенатор від Аризони Марк Келлі, губернатор Пенсильванії Джош Шапіро та губернатор Міннесоти Тім Волц.

«Їх об’єднує те, що це – білі політики-чоловіки з центристськими поглядами, які можуть допомогти Камалі Гарріс залучити виборців, що вагаються, а також донорів, що мають яскравий політичний стиль і публічно критикують Дональда Трампа», – йдеться у повідомленні.

Журналісти зауважують, що Келлі представляє ключовий штат, результат голосування в якому може визначити долю виборів президента. Тоді як Шапіро є досвідченим оратором, який може залучити голоси виборів із сільської місцевості, а Волц, колишній вчитель і військовий Нацгвардії США, може стати противагою Трампового кандидата у віцепрезиденти Джей Ді Венса в боротьбі за голоси зі штатів Середнього Заходу.

Також кампанія Гарріс розглядає як потенційних кандидатів у віцепрезиденти членів нинішньої адміністрації – міністерку торгівлі Джину Раймондо та міністра транспорту Піта Бутіджеджа.

Нагадаємо, частина республіканців у Палаті представників США розкритикувала рішення Дональда Трампа зробити віцепрезидентом сенатора від штату Огайо Джей Ді Венса. Він відомий своїми критичними заявами на адресу України. За даними ЗМІ, високопоставлені представники Євросоюзу стурбовані цим.

Варто також зазначити, що основний кандидат від демократів – віцепрезидентка США Камала Гарріс – випереджає Трампа на два відсоткові пункти у загальнонаціональному опитуванні після рішення Джо Байдена вийти з передвиборчих перегонів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО