Правоохоронці затримали диверсантів, які підпалювали об’єкти Укрзалізниці біля кордону

СБУ разом із поліцією затримала чотирьох громадян, яких підозрюють у підпалі об’єктів Укрзалізниці для зриву перевезення особового складу, техніки та боєприпасів Сил оборони.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Сьогодні стало відомо, що Служба безпеки спільно із Національною поліцією нейтралізувала на Чернігівщині диверсійну групу, яка на замовлення спецслужб росії намагалася знищити об’єкти Укрзалізниці у прикордонні. Через підпали релейних шаф та сигнальних установок окупанти намагалися зірвати перевезення особового складу, техніки та боєприпасів Сил оборони на передову.

Правоохоронці розповідають, що до складу диверсійної групи входило четверо мешканців Одеської та Чернігівської областей. Зрадники спочатку розвідували локації енергообладнання, фотографували і погоджували цілі з окупантами, а тоді після команди від куратора підпалювали їх. У такий спосіб вони намагалися знищити чотири релейні шафи.

«Після загоряння об’єктів фігуранти знімали це на відео з фіксацією дати, часу та місця вчинення диверсій», – йдеться у дописі.

Наразі диверсантів затримали, їм повідомили про підозру.

Нагадаємо, військова контррозвідка Служби безпеки України затримала в Одеській області диверсанта, який готував серію підпалів на об'єктах Укрзалізниці. Основними цілями атаки були трансформаторні підстанції та релейні шафи головних залізничних ліній.

Також повідомляли, що станом на початок серпня Нацполіція спільно із СБУ викрила 68 людей, що підозрюють у підпалі автомобілів військовослужбовців і волонтерів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО