У Мін’юсті викрили посадовицю, яка намагалась заволодіти коштами аграрного підприємства

Працівники Державного бюро розслідувань затримали співробітницю Міністерства юстиції України та її спільника за підозрою у спробі шахрайства.

Про це повідомляє ДБР.

Відомо, що за 120 тисяч доларів жінка обіцяла представнику фермерського підприємства внести у реєстр нерухомого майна відомості про право користування земельними ділянками сільськогосподарського призначення. Також чиновниця залучила спільником свого іноземного знайомого, який називав себе «впливовим чиновником» цього ж Міністерства і мав виступати гарантом виконання обіцянок.

Вчора 1 серпня, вони отримали перший транш у розмірі 30 тисяч доларів та повідомили, що для позитивного розв'язання питання у заявника є два дні, щоб передати решту коштів. При цьому чиновниця хизувалася впливовими знайомствами з керівниками правоохоронних органів.

Після отримання коштів їх було затримано. Фігурантам оголошено про підозру у замаху на заволодіння чужим майном з попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах. За це підозрюваним загрожує 12 років в’язниці.

Наразі до суду подано клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення в застави в еквіваленті 60 тис. дол. кожному.

Нагадаємо, антикорупційні органи правопорядку завершили досудове розслідування за підозрою організованої групи, до складу якої входив екскерівник Держспецзв'язку Юрій Щиголь.

Також повідомляли, що СБУ та Офіс Генпрокурора ліквідували масштабну корупційну схему в Центральному апараті Державної митної служби. На систематичному вимаганні та одержанні хабаря затримали керівника Департаменту відомчої безпеки та контролю Держмитслужби і його заступника, а також заступника начальника регіональної митниці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО