У МЗС анонсували візити Кулеби до країн Африки

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вже сьогодні, 4 серпня, вирушить до Африки, вперше відвідавши три країни, як керівник відомства.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ.

Як зазначається, це стане вже четвертим африканським турне Кулеби і триватиме з 4 по 8 серпня. Кулеба відвідає Малаві, Замбію та Маврикій. Всі три країни міністр закордонних справ України відвідає вперше в історії.

Згідно з повідомленням відомства, Кулеба проведе переговори з керівництвом держав, міністрами закордонних справ, діловими та культурними колами. Головними теми буде розвиток двосторонніх відносин, також участь африканських держав у відновлення миру для України.

У державі Малаві акцент переговорів буде зроблено на продовольчій безпеці: обмін досвідом і технологіями у сфері сільського господарства, гуманітарна програма «Grain From Ukraine». У Замбії - двосторонні відносини та співпраця в рамках міжнародних організацій.

«У Маврикії, який є однією з найуспішніших економік Африки, особливою темою зустрічей стане залучення інвестицій та участь маврикійських бізнесів у відбудові та відновленні України», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у ході свого нещодавнього візиту до КНР Кулеба заявив, що Україна готова до переговорів з росією, але вони мають бути «розумними та спрямованими на досягнення справедливого та міцного миру».

Президент Володимир Зеленський, у свою чергу, вважає, що Китай міг би стати посередником між Україною та росією.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО