У Ковелі відбувся мітинг через затримання чоловіків, у ТЦК заявили про слід російських спецслужб

У Ковелі Волинської області відбувся мітинг перед будівлею ТЦК після затримання кількох чоловіків. Військові заявили про слід російських спецслужб.

Про це пише у Facebook Волинський обласний ТЦК та СП.

«На Шацькому блокпості працівники ТЦК забрали декількох хлопців: обурені люди влаштували мітинг...», «У Ковелі штурмували ТЦК – ЗМІ...», «У місті на Волині штурмували ТЦК – ЗМІ...», «У Ковелі біля ТЦК триває мітинг», – такими заголовками вчора та сьогодні з ночі рясніють пабліки українських соціальних мереж та російських пропагандистських засобів масової інформації», – йдеться у дописі.

Відомо, що вчора біля приміщення Ковельського ТЦК зібрались кілька десятків людей, які вимагали у військових відпустити затриманих чоловіків. Військові підтвердили, що напередодні до Ковельського районного ТЦК після перевірки військово-облікових даних доставили трьох чоловіків. На них наклали адміністративні стягнення і направили на проходження військово-лікарської комісії.

«Однак, дехто з громадян трактують закони, як вони вважають за потрібне. Заклики до бунту, що розповсюдились вчора соціальними мережами Ковельської територіальної громади та Волинської області були помічені ворожими пропагандистськими каналами, які вдало використали це у своїх цілях», – наголошують у дописі.

Військові зазначають, що конфлікт підтримувався та спрямовувався у «необхідному руслі» російськими спецслужбами. При цьому додають, що ситуація в Ковелі матиме правові наслідки для тих, хто підбурював громадян до протиправних дій та тих, хто брав у цьому найактивнішу участь.

Нагадаємо, 3 серпня в Одесі відбувся інцидент, пов’язаний з незаконним проникненням на територію Приморського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки невідомих осіб.

У п'ятницю, 2 серпня, в Одесі чоловік з жінкою напали на поліцейську під час вручення повістки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО