У Ворохті між місцевими та ТЦК сталася сутичка через блокпост на в'їзді до міста

Читать на русском
У четвер, 4 липня, у селищі Ворохта Івано-Франківської області стався конфлікт між місцевими жителями та співробітниками ТЦК.
Фото: facebook/Yakimyshyn Andrii

У четвер, 4 липня, у селищі Ворохта Івано-Франківської області стався конфлікт між місцевими жителями та співробітниками ТЦК.

Про це повідомляє Суспільне, посилаючись на заяву депутата Ворохтянської селищної ради Олега Молдавчука.

У Міноборони прокоментували ідею скорочення повноважень ТЦКРішення про скорочення та передачу деяких повноважень територіальних центрів комплектування не прийнято.

За даними ЗМІ, мешканці перекрили дорогу через невдоволення роботою місцевого ТЦК, співробітники якого поставили блокпост на в'їзді до міста та перевіряли документи у туристів. Люди казали, що через діяльність військкомату до Ворохти не приїжджають відпочивальники.

Молдавчук зазначив, що протестувальники вимагали прибрати блокпост, але військові на ці заклики не відповіли. На місці виник конфлікт, під час якого представник ТЦК та СП нібито штовхнув жінку.

В Оперативному командуванні «Захід» вже відреагували на інцидент та розповіли свою версію подій. Зазначається, що конфлікт розпочали саме жителі Ворохти.

«Напали на військовослужбовця ТЦК та побили його машину. Даний військовослужбовець був поранений та воював за «подібних осіб». Така подяка. Нам не зрозуміло, проти чого протестують місцеві жителі? Проти своїх же односельчан, які воюють зараз і захищають нашу країну? Проти сотень тисяч чоловіків, які ризикують життям і воюють за нашу державу? Можливо, місцеві протестують взагалі проти України? Ці питання риторичні», – йдеться у публікації.

Там додали, що блокпост вже прибрали, проте військовослужбовці й надалі перевірятимуть документи у громадян, незважаючи на протести.

«У нас іде війна. І всі чоловіки на фронті, або у відпустці з фронту. От ті, що у відпустці, можуть спокійно приїхати і відпочити. Ніхто їх не чіпає», – додали в ОК «Захід».

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що у Чернівецькій області чоловік після невдалої спроби перетнути кордон нібито напав на працівників територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Також інцидент із працівниками ТЦК стався і в Одесі. Там, за даними Telegram-каналів, у військкоматі утримували водія «швидкої», якому стало погано. Після цього під будівлю ТЦК на знак протесту прибули інші карети з медиками, між ними та військовими почалася бійка. Наступного дня в одеській швидкій заявили, що конфлікт вичерпано.

Раніше у Міноборони повідомили, що представники ТЦК не мають права затримувати громадян та доставляти їх до Територіального центру комплектування для оновлення військово-облікових даних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: