Близько 800 тисяч чоловіків «пішли в підпілля», щоб уникнути мобілізації – нардеп

Народний депутат Дмитро Наталуха заявляє, що близько 800 тисяч військовозобов'язаних чоловіків «пішли в підпілля», щоб уникнути мобілізації» – вони змінили адресу та влаштувалися на роботу неофіційно.

Він сказав про це у коментарі Financial Times.

Наталуха продовжує відстоювати ідею економічного бронювання: «Ви можете мобілізувати 1 млн людей, але якщо у вас немає ресурсів, щоб їх озброїти, війни не буде. Армія залишиться голою і безпорадною, якщо економіка розвалиться».

За його словами, від початку повномасштабної війни компанії вже втратили в середньому 10–20% своїх співробітників через призив на військову службу чи еміграцію.

«Дедалі більше підприємств закриватимуться просто тому, що у них не буде достатньо ресурсів для продовження роботи. Я не хочу бути апокаліптичним, але я сказав би, що крайній термін — кінець вересня», – прогнозує нардеп.

За його словами, якщо законопроєкт про економічне бронювання буде ухвалено, це звільнить від військової служби близько 895 тисяч осіб і дозволить зібрати близько 200 млрд гривень для армії.

Нагадаємо, за словами Наталухи, в Україні зараз налічується приблизно 10 млн військовозобов'язаних осіб, які потенційно можуть бути мобілізовані.

Від мобілізації всього можна забронювати 1,2 млн людей, заявили в Мінекономіки.

Раніше глава МОН Оксен Лісовий заявив, що близько 200 тисяч чоловіків мобілізаційного віку вступають до вишів для фіктивного навчання.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО