У ХАМАС оголосили ім’я нового лідера свого політбюро

Угрупування ХАМАС обрало новим головою свого політичного бюро Ях'ю Сінвара, який до цього був лідером військового крила. Саме Сінвара вважають керівником різанини 7 жовтня на півдні Ізраїлю.

Про це повідомляє Times of Israel.

«Ісламський рух опору ХАМАС оголошує про обрання командира Ях'ї Сінвара головою політичного бюро руху, наступника командира-мученика Ісмаїла Ханії», — наводить видання повідомлення ХАМАСу.

Згідно з інформацією ЗМІ, Сінвар переховувався у Газі з моменту атаки на Ізраїль. ЦАХАЛ у лютому опублікував відео, зняте 10 жовтня, на якому, як стверджується, видно, як він проходить тунелем у Газі з кількома членами своєї родини.

«Полювання на Сінвара не припиниться, доки ми не зловимо його, живим чи мертвим», — сказав речник ЦАХАЛ Деніел Хагарі на пресконференції після оприлюднення кадру.

Сінвар був обраний радою ХАМАСу з 50 осіб, наразі він є найвпливовішою фігурою в організації.

Нагадаємо, 31 липня вранці було вбито голову політичного бюро організації ХАМАС Ісмаїла Ханію. Він та один із його охоронців загинули під час нападу на його резиденцію в Тегерані.

А нещодавно «міністр економіки» угруповання ХАМАС Абед аль Зері був ліквідований внаслідок авіаудару по Сектору Гази.

Згодом верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї наказав завдати прямого удару по Ізраїлю в якості помсти за вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії. При цьому Ізраїль розглядає можливість завдати Ірану превентивного удару, якщо будуть докази неминучості атаки з боку Тегерана.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО