Метою операції в Курській області може бути створення «буферної зони» – Economist

Метою операції в Курській області росії може бути створення «буферної зони» на кордоні, подібної до спроб рф створити її в Харківській області в останні три місяці.

Про це із посиланням на джерела пише The Economist.

Видання зазначає, що цілі операції, як і її масштаб, залишаються неясними. І навіть в умовах війни рейд у Курську область «оповитий хмарою таємності». Джерело в українському Генштабі зізналося журналістам, що не знало всієї картини: «Нам сказали пакувати валізи 4 серпня. Начальство не сказало, куди ми прямуємо, і ми й досі бачимо лише частину цього».

За словами джерела у розвідці, після перших успіхів операції Україна просувається лише там, де це має сенс. Наступні кроки залежатимуть від відповіді росії: чи перемістить вона резерви з Харківського напрямку чи з Донбасу, де йде наступ на Покровськ.

«Або вони відреагують і перекинуть сюди більше сил, або вони не відреагують, і ми зможемо рухатися далі», – говорить джерело.

Economist пише, що в операції має бути масштабна стратегічна мета. Це може бути контроль над газоперекачувальною станцією «Суджа», але незрозуміло, що це може дати Україні.

Росіяни припускають, що українці мають намір захопити Курську атомну станцію. Але джерело в Генштабі вважає це малоймовірним, оскільки для цього потрібен 80-кілометровий марш від кордону і більші сили: «Без належним чином організованих сил ви повторите помилки, які росіяни зробили на північ від Києва в 2022 році. Ми відрізали їхні лінії, і вони стали легкою здобиччю».

Більше можливою метою може бути створення «буферної зони» на кордоні, це навіть може стати розмінною монетою на майбутніх переговорах.

«Росія намагалася підготувати міцну позицію. Але тепер вони у лайні, бо не можуть захистити свою власну територію», — каже джерело у розвідці.

Загалом видання називає ситуацію в Курській області четвертим великим провалом російських генералів у війні після невдач у Києві, Харківській області та Херсоні.

Нагадаємо, вчора вранці повідомлялося, що українські сили могли просунутися на відстань до 10 кілометрів углиб Курської області.

Радник президента на умовах анонімності підтвердив, що газовимірювальна станція у Суджі перейшла під контроль України.

Російський диктатор путін лише один раз, через добу після початку боїв, прокоментував ситуацію в Курській області.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО