ЗСУ трьома пострілами з танка подолали лінію із «зубами дракона» у Курській області – WSJ

Українським військовим знадобилося три постріли з танка, щоб зробити пролом в оборонній лінії із «зубами дракона» та просунутися до Курської області.

Про це The Wall Street Journal розповіли учасники операції.

За їхніми словами, близько третьої години ночі одну з пірамід було знищено трьома танковими снарядами, потім ЗСУ заїхали на своїх бронемашинах на територію Курської області. Російські військові, переважно призовники, втекли чи здавались у полон.

«За два з половиною роки росія не побудувала жодної лінії оборони», – сказав виданню командир українського взводу з позивним «Яник».

За кілька днів під час блискавичного наступу українські війська захопили понад два десятки сіл.

Російське видання «Агентство» пише, що пірамідки в Курській та інших прикордонних областях російська влада почала встановлювати ще в 2022 році. На дві лінії фортифікаційних споруд у Курській області було витрачено 15 млрд рублів, проте ЗСУ змогли пройти їх уже перші дні.

Нагадаємо, вчора президент Володимир Зеленський уперше підтвердив, що ЗСУ проводять операцію на території Курської області. Головнокомандувач Олександр Сирський заявив, що під контролем українських сил перебуває близько тисячі квадратних кілометрів території.

Російський диктатор володимир путін вчора також провів нараду щодо ситуації в Курській області: йому доповіли про захоплення щонайменше 28 населених пунктів, а він вимагав від своєї армії «видавити супротивника» з території рф.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО