Киянин на замовлення Кремля готував замах на офіцера ЗСУ

СБУ та Національна поліція затримали агента спецслужб рф, який готував замах на військовослужбовця одного з підрозділів Сил оборони у Києві.

Про це повідомила пресслужба СБУ у вівторок, 13 серпня.

Фігурантом виявився 20-річний киянин.

Щоб переконатися у можливості агента виконати завдання, росіяни спочатку дали йому два тестові випробування – підпалити авто українських захисників.

Після цього фігурант отримав нове доручення – встановити відеоспостереження за українським офіцером. Надалі ворог планував вчинити на нього замах.

СБУ та Нацполіція завчасно викрили ворожі плани та затримали зловмисника у власному будинку, коли він готувався до проведення дорозвідки поблизу та ще не встиг встановити камеру.

Під час обшуків у киянина було вилучено легкозаймисту суміш, яку він використовував для підпалу авто, та мобільний телефон з доказами злочинів.

Слідчі СБУ повідомили чоловіку про підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та іншим військовим формуванням у особливий період. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до восьми років ув'язнення.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила масштабну агентурну мережу ФСБ у шести областях. Також у Києві затримали агентку ГРУ, яка влаштовувала підпали авто військових.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО