Бойовики «Хезболли» обстріляли ракетами територію Ізраїлю – подробиці

Сьогодні вночі, 14 серпня, бойовики ісламського угруповання «Хезболла» випустили близько 25 ракет із Лівану по району Верхньої Галілеї на півночі Ізраїлю.

Про це повідомляє The Times of Israel та Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у Telegram.

Відповідальність за атаку взяло на себе угруповання «Хезболла». Як відомо, ціллю ударів була розташована у Верхній Галілеї військова база ізраїльських військових.

Зазначається, що у ніч проти середи, 14 серпня, сирени пролунали в районі гори Мерон, а також у містах Хурфейш, Елькош, Фассута і Бейт-Янн.

Згідно з даними ЦАХАЛ, на місці прильотів було виявлено приблизно 15 снарядів, що перетнули ліванську територію і впали на відкритій місцевості. Повідомлення про постраждалих не надходили.

При цьому, деякі моменти падіння ракет було зафіксовано на відеозаписах, які наразі публікуються у соцмережах.

Як відомо, військові Ізраїлю перебувають у стані «найвищої готовності» через потенційну атаку Ірану чи ліванської «Хезболли». Військово-повітряні сили посилили патрулювання над Ліваном.

Нагадаємо, 31 липня вранці було вбито голову політичного бюро організації ХАМАС Ісмаїла Ханію. Він та один із охоронців загинули під час нападу на його резиденцію в Тегерані.

Згодом верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї наказав Ірану завдати прямого удару по Ізраїлю в якості помсти.

Пізніше стало відомо, що Іран планує атакувати Ізраїль 12 та 13 серпня на Тиша Бе-ав - день катастрофи єврейського народу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО