Ізраїль підтвердив атаку «Хезболли», ЦАХАЛ завдали удар у відповідь

Читать на русском
Угрупування Хезболла випустило близько 30 ракет з території Лівану. Більшість ракет були перехоплені системою протиповітряної оборони Залізний купол.
Ілюстративне фото24 канал

Ізраїль підтвердив атаку угрупування «Хезболла» у ніч на неділю, 4 серпня. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у відповідь завдала ударів по території Лівану.

Про це повідомляє видання The Times of Israel.

Згідно з інформацією ЦАХАЛ, «Хезболла» випустила близько 30 ракет з території Лівану. Ізраїль зазначає, що більшість ракет були перехоплені системою протиповітряної оборони «Залізний купол».

Проте одна з ракет влучила у громаду Бейт-Гілель, кілька впали на відкритих територіях. За даними ізраїльської армії, постраждалих внаслідок атаки немає.

Влдночас, у відповідь винищувачі військово-повітряних сил Ізраїлю вразили пускову установку, використану під час атаки, у місті Марджаюн на півдні Лівану. Також були атаковані інші об'єкти інфраструктури «Хезболли» в цьому районі. ЦАХАЛ стверджує, що також обстріляв район Одайсе з артилерії, щоб «усунути загрозу».

Як відомо, у ніч на 4 серпня з південного Лівану в напрямку верхньої Галілеї було випущено близько 50 ракет.

Нагадаємо, 3 серпня що Ізраїль завдав авіаудар по західному березі річки Йордан й ліквідував командира ХАМАСу та чотирьох бійців «Ісламського джихаду».

Також нещодавно стало відомо, що Іран планує атакувати Ізраїль 12 та 13 серпня на Тиша Бе-ав - день катастрофи єврейського народу. Про це заявляють регіональні ЗМI.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: