З боку рф все ще не було запиту на відкриття коридору для мешканців Курщини – Верещук

Зараз розробляється можливий маршрут гуманітарного коридору до Сум для жителів Курської області рф. Російська сторона поки що не запропонувала відкрити коридор у свій бік.

Про це заявила віцепрем'єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук у Telegram.

«Зараз із військовими опрацьовуємо можливий маршрут гуманітарного коридору для цивільних із Курщини до Сум», – написала вона.

Верещук також пояснила, що є можливість направлення гуманітарного коридору у бік рф, за умови відповідного запиту від російської сторони, якого поки що не надходило.

«Щодо гуманітарного коридору в бік рф: така можливість є, але за умови відповідного офіційного запиту з російської сторони. Наразі такого запиту поки не надходило», – сказала Верещук.

Нагадаємо, цього тижня стало відомо, що Сили оборони України працюють над створенням зони безпеки в Курській області рф. Планується відкрити гуманітарні коридори в обидва боки, а також дозволити допуск міжнародних організацій.

Тим часом на підконтрольних територіях Курської області створено військову комендатуру.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО