Нардеп спрогнозував, чи вистачить у Раді голосів для заборони УПЦ МП

У парламенті є достатньо голосів для того, щоб ухвалити законопроєкт про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних з російською православною церквою.

Про це повідомив голова Комітету Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, його цитує Укрінформ.

За його словами, зараз шанси на його підтримку у залі вищі, ніж 23 липня, коли збирався парламент.

«Ми вважали, що у нас на той день було 240 голосів, оптимістично – можливо, 250. Зараз я думаю, що за підтримки Президента та керівника Офісу Президента, і президії на чолі з Головою Верховної Ради у нас має бути точно більше голосів», - Сказав Потураєв.

Водночас він вважає, що Верховна Рада не зможе затвердити документ конституційною більшістю, оскільки лише один колишній член ОПЗЖ підтримав законопроєкт у першому читанні.

«Тому конституційна більшість не набереться, але, думаю, що ми його впевнено проголосуємо», – резюмував нардеп.

Він також додав, що останні поправки, які вносилися минулої п'ятниці, були спрямовані на юридичне вдосконалення документа.

Нагадаємо, у першому читанні документ було прийнято у жовтні минулого року. Тоді заборону підтримали 267 нардепів.

Раніше повідомлялося, що Всеукраїнська Рада церков та релігійних організацій підтримала ініціативу щодо заборони діяльності релігійних організацій, пов'язаних із російською православною церквою.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО