Росія готує нові антиукраїнські інформаційні операції у Європі – розвідка

Російські пропагандисти готують нові антиукраїнські інформаційні операції у Європі, щоб переконати біженців не повертатися до України.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки України Вадим Скібіцький.

За його словами, держава-агресор готує нові антиукраїнські інформаційні операції у Європі. Зокрема, такі дії помітили в Італії – там росіяни використовують так званих журналістів з української окупованої території, щоб виправдати геноцидну війну проти України. Мова йде про презентації різних «художніх і документальних» книжок нібито про злочини України на території Донецької і Луганської областей.

Також росіяни дуже активно працюють із нашими громадянами, які виїхали до країн Європи через розпочату рф війну. Зокрема, це стосується створення різних товариств, навчання дітей і церкви.

«Це використовують для того, щоб наші українці втратили свою ідентичність, а ще більше – щоб ніколи не поверталися до нас», – зазначив Скібіцький.

Нагадаємо, з початком другої фази російсько-української війни у 2022 році окупаційна влада через свої фейкові адміністрації почала активно впроваджувати політику деструктивного впливу на тимчасово окупованих територіях.

Також писали, що росіяни створюють фейкові локальні медіа на тимчасово захоплених територіях з метою ізоляції інформаційного поля.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО