У ДПСУ прокоментували незаконний виїзд за кордон нардепа Дмитрука

Державна прикордонна служба співпрацює зі слідством та проводить необхідну перевірку щодо з'ясування деталей інформації про незаконне перетинання кордону чинним нардепом Артемом Дмитруком.

Про це повідомив речник ДПСУ полковник Андрій Демченко в ефірі телемарафону в понеділок, 26 серпня.

У нього запитали щодо факту виїзду Дмитрука і на якій підставі це сталося. Спікер заявив, що «інформацію про третіх осіб щодо перетину кордону або щодо затримання ми не маємо права розголошувати відповідно до чинного законодавства».

«Як відомо, ДБР повідомила про те, що вони порушили кримінальну справу за фактом незаконного перетину кордону чинним народним депутатом. У свою чергу можу зазначити, що прикордонники також проводять необхідну перевірку, чи працює відповідна група безпосередньо на кордоні для того, щоб зрозуміти обставини та деталі цієї ситуації», – сказав він.

За словами Демченка, Держприкордонслужба тісно співпрацює зі слідством.

Нагадаємо, 25 серпня стало відомо, що позафракційний народний депутат Артем Дмитрук, який в Україні захищав інтереси церкви Московського патріархату, втік за кордон.

Згодом Офіс генпрокурора офіційно оголосив, що нардепу Артему Дмитруку повідомлено про підозру у нападі на правоохоронця та військового. А ДБР відкрило провадження через незаконний виїзд нардепа Дмитрука з України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО