Нічна атака рф: скільки всього ракет та дронів збили сили ППО

Українські військові цієї ночі збили дві ракети з п'яти та 60 ударних дронів із 74 запущених російськими військами. Частина БПЛА загубилися та впали самі.

Про це повідомив у четвер командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук в Telegram.

Так, в ніч на 29 серпня росія атакувала Україну трьома керованими авіаційними ракетами Х-59/69 з повітряного простору Курської та Бєлгородської областей рф, з цього ж напрямку - двома ракетами, тип яких зараз встановлюється, а також 74 ударними БпЛА типу Shahed-131/136 з районів: Приморсько-Ахтарськ, Курськ, Єйськ.

За його словами, атаку відбивала авіація, зенітні ракетні війська, РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

Протиповітряна оборона працювала у межах Харківської, Черкаської, Кіровоградської, Київської, Полтавської, Дніпропетровської, Херсонської Сумської та Донецької областей.

В результаті протиповітряного бою збиті дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 60 ударних дронів. Ще 14 ударних БПЛА локально втрачено (упало) на території України.

Нагадаємо, сили ППО вночі 29 серпня знищили понад десяток ударних дронів, якими росія намагалася атакувати Київ. Це третя масована повітряна атака на столицю за останні чотири дні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО