США замовили ракети Javelin на 1,3 мільярда доларів, частину отримає Україна

Армія США замовила ракети Javelin на суму на суму 1,3 мільярда доларів, що є найбільшим однорічним контрактом на виробництво Javelin. Частину з отриманих ракет планують передати Україні.

Про це йдеться у контракті RTX.

Зазначають, що армія США уклала з компанією Javelin Joint Venture (JJV) контракт на виробництво ракет Javelin, супутнього обладнання та послуг на 2024 фінансовий рік загальною вартістю 1,3 мільярда доларів. Нині це найбільший однорічний контракт на виробництво Javelin.

Цей контракт передбачає закупівлю систем озброєння Javelin і підтримку виробництва для армії США.

«Зараз, як ніколи, Javelin визнано найефективнішою, перевіреною в боях системою протиброньової зброї у світі», – зазначив Енді Амаро, президент JJV і програмний директор Javelin у Raytheon.

Контракт також включає понад 4 тисячі ракет Javelin, які передадуть Україні для поповнення запасів зброї.

Також підприємство повідомляє, що має понад 25 міжнародних клієнтів по всьому світу і досі виробило понад 50 000 ракет Javelin і понад 12 000 командних пускових установок багаторазового використання.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що завод у США вдвічі збільшив обсяг виготовлення снарядів для України. Виробництву вдалося досягнути позначки у 36 тисяч снарядів на місяць.

Також раніше повідомляли, що адміністрація президента Сполучених Штатів Джо Байдена передасть Україні близько 125 мільйонів доларів нової військової допомоги.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО