Путін вперше відвідає країну, яка має заарештувати його за ордером МКС

Російський диктатор володимир путін 3 вересня збирається з офіційним візитом до Монголії на запрошення президента Ухнаагійн Хурелсуха.

Його візит анонсував Кремль.

У Монголії путін візьме участь в урочистих заходах з нагоди 85-річчя спільної перемоги радянських та монгольських військових над японськими на річці Халхін-Гол.

При цьому в 2002 році Монголія ратифікувала Римський статут, а значить стала членом Міжнародного кримінального суду, який раніше видав ордер на арешт путіна.

Таким чином, візит путіна до Монголії стане першою поїздкою до країни, яка має заарештувати його за ордером МКС.

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт путіна у березні 2023 року за підозрою у незаконній депортації дітей із окупованих територій України. Через цю ж підозру було видано ордер на уповноважену з прав дитини Марію Львову-Бєлову.

Минулого року російський президент відмовився від візиту на саміт БРІКС у Південній Африці через те, що країна є членом МКС.

Раніше стало відомо, що Мексика запросила путіна на інавгурацію нового президента 1 жовтня. Оскільки країна також ратифікувала Римський статут, Україна попросила заарештувати путіна у разі приїзду. Мексика відмовилася.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО