Кулеба прокоментував відмову Монголії заарештувати путіна

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Монголія порушила свої міжнародні зобов’язання, відмовившись арештувати воєнного злочинця та диктатора володимира путіна за ордером Міжнародного кримінального суду.

Про це керівник відомства сказав в інтерв’ю CNN.

Згідно зі словами голови МЗС, після перших повідомлень про візит путіна до Монголії реакція Києва була «сильною».

«Ми послали їм чіткий сигнал напередодні візиту. Його проігнорували. Ми послали чіткий сигнал після того, як візит почався. Схоже, його теж ігнорують», – сказав він.

Кулеба зазначив, що влада України обговорюватиме, зокрема з міжнародними партнерами, подальші дії після візиту російського диктатора в Монголію.

«Судячи з того, що я побачив, Монголія вирішила грубо порушити свої зобов'язання за Римським статутом», – констатував міністр.

Нагадаємо, 3 вересня ввечері володимир путін прибув до Монголії. Це його перший візит до країни-члена Міжнародного кримінального суду після видачі ордера на арешт. Монголія, як повідомляли ЗМІ, дала Кремлю гарантії, що путіна не заарештують.

Україна та Євросоюз раніше закликали владу передати путіна суду в Гаазі. Учора в МЗС України заявили, що відмова Монголії виконувати обов'язковий ордер МКС «є важким ударом по Міжнародному кримінальному суду та міжнародній системі кримінального права».

Згодом у Монголії прокоментували відмову заарештувати путіна.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО