Рф отримала від Ірану балістичні ракети і може застосувати їх протягом кількох тижнів – Блінкен

Державний секретар США Ентоні Блінкен підтвердив, що росія отримала балістичні ракети від Ірану і може їх використати проти України протягом кількох тижнів.

Він сказав про це на спільній пресконференції з міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Леммі в Лондоні, повідомляє Sky News.

«Ми попереджали Тегеран публічно, ми попереджали Тегеран приватно, що прийняття цього кроку буде небезпечною ескалацією. Росія вже отримала партії цих балістичних ракет і, найімовірніше, протягом кількох тижнів застосує їх проти українців», – сказав Блінкен.

У відповідь США оголосять про додаткові санкції щодо Ірану, включаючи додаткові заходи щодо авіакомпанії Iran Air. Блінкен очікує, що союзники також запровадять проти Тегерана нові санкції.

«Ми спостерігаємо тривожну тенденцію до посилення підтримки Іраном незаконного угруповання Кремля, і сьогодні ми обговорили нашу спільну прихильність до притягнення Тегерана до відповідальності за підрив глобальної стабільності», – додав Леммі.

Глава МЗС Британії підтвердив, що цього тижня разом із Блінкеном відвідає Київ: «Ми найближчі союзники, тому я радий, що ми поїдемо разом, продемонструвавши нашу відданість Україні».

Нагадаємо, раніше в Євросоюзі заявили, що отримали достовірну інформацію про передачу росії балістичних ракет від Ірану. Надання військової допомоги Кремлю також підтвердив іранський депутат.

Міністерство закордонних справ України викликало тимчасового повіреного Ірану та у «жорсткій формі» попередило його про наслідки передачі ракет.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО