У Кабміні назвали суму збитків довкіллю через забруднення річок Сейм і Десна

Екологічні збитки від забруднення річок Сейм і Десна в Чернігівській та Сумській областях вже перевищили 405 мільйонів гривень.

Про це повідомила глава міністерства захисту довкілля та природних ресурсів Світлана Гринчук, її цитує пресслужба Кабміну.

За словами чиновниці, викид нечистот на російському заводі спричинив серйозні екологічні наслідки. Наразі забруднена вода рухається у бік Київської області.

При цьому Гринчук наголосила, що ситуація знаходиться під контролем, а концентрація забруднення вже зменшується.

«Всі органи державної та місцевої влади, відповідальні служби працюють у посиленому режимі, щоб мінімізувати наслідки. Забруднення вже менш концентроване, ніж було на початку у Сеймі та у точках відбору води на Чернігівщині. До Київщини воно дійде ще в меншій концентрації», – заявила міністр.

Нагадаємо, забруднення в Сеймі та Десні було зафіксовано наприкінці серпня. За словами прем'єра Дениса Шмигаля, це пов'язано із викидом нечистот від роботи цукрового заводу у російському місті Тьоткіно.

Кілька днів тому пляма забруднення досягла Чернігова, там спостерігається неприємний запах та мор риби. Її виловлюють та утилізують.

Київводоканал вже розробив план дій на випадок розбалансування системи водопостачання через забруднення річки Десна.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО