США почали зменшувати пакети військової допомоги Україні – ЗМІ

Пакети американської військової допомоги для ЗСУ в останні місяці були меншими, оскільки Пентагон майже вичерпав запаси озброєнь і техніки, готові для передачі Києву.

Про це повідомляє CNN.

За даними журналістів, у Вашингтоні стурбовані бойовою готовністю США, оскільки американські оборонні компанії не встигають виробляти зброю у відповідь на високий попит, викликаний війною з росією.

На даний момент адміністрація Байдена має 6 млрд доларів для підтримки України. Але, незважаючи на це, Пентагон зіткнувся з нестачею ресурсів, які може передати.

«Йдеться про запаси, які ми маємо на наших складах, про що просять (українці – ред.) і чи можемо ми задовольнити ці запити тим, що маємо зараз, не впливаючи на готовність», – сказав один із чиновників.

Один із співрозмовників зазначив, що США намагаються не відправляти Україні надто багато озброєнь в одному пакеті.

«Існують обмеження на те, як швидко ми можемо вивести обладнання, не впливаючи на боєздатність, яка є однією з причин, через яку пакети розподіляються з різницею. Також існують обмеження на те, як швидко Україна може прийняти обладнання та ефективно розподілити його», – заявив він.

Водночас ЗМІ повідомляють, що Штати активно нарощують виробництво ключових систем озброєння, таких як 155-мм снаряди та ракетні комплекси Patriot. Однак цей процес вимагає часу і не може моментально задовольнити поточні потреби.

Нагадаємо, на початку вересня президент Володимир Зеленський заявляв, що Україна досі очікує на передачу пакетів допомоги, за які голосував Конгрес США.

ЗМІ також повідомляли, що адміністрація Джо Байдена веде переговори з Конгресом, щоб 6 млрд допомоги для України не «згоріли».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО