Росія і Білорусь проведуть спільні військові навчання – ЗМІ

Військові з росії та Білорусі розпочали підготовку до проведення спільних стратегічних навчань.

Про це повідомляє моніторинговий ресурс «Беларускі Гаюн» у Telegram.

За даними ЗМІ, на початку вересня до Мінська приїжджала делегація російських військових. Однією із цілей візиту було візуальне вивчення місць розміщення військ на період навчань «Захід-2024».

Востаннє такі навчання проводилися ще до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну - у вересні 2021 року. Тоді маневри проводились на 14 полігонах, у них взяли участь 2500 військовослужбовців країни-агресора.

Зазначається, що Білорусь заздалегідь не оголошувала про проведення навчань «Захід-2024». Представники Мінська заявляли лише про наміри провести маневри з так званим «регіональним угрупуванням військ» у 2025 році.

Нагадаємо, у середині серпня Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь перекинула майже третину своєї армії на кордон з Україною через те, що там нібито перебувають понад 120 тисяч українських військових. Також повідомлялося, що Білорусь вирішила направити на кордон із Україною підрозділ ОМОН.

А нещодавно білоруський диктатор заявив, що Сполучені Штати нібито готують ескалацію ситуації у Білорусі руками України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО