Українці стали рідше намагатися незаконно перетнути кордон – ДПСУ

Від початку вересня збільшення спроб незаконного перетину кордону не фіксується. Кількість ухилянтів зменшується з середини літа.

Про це повідомив представник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону 19 вересня.

«Якщо, наприклад, порівняти серпень місяць із липнем, то ми спостерігаємо певну тенденцію до зменшення спроб незаконного перетину кордону. Протягом вересня, протягом цих днів також збільшення спроб незаконного перетину кордону не фіксується», – сказав він.

У ДПСУ сподіваються, що з приходом осені та зими бажаючих незаконно перетнути кордон стане ще менше, адже їм буде складніше діставатися прикордоння до лінії кордону.

За словами Демченка, за час дії воєнного стану вже викрито не менше 600 таких злочинних організованих груп, які обіцяли та намагалися незаконно переправити людей через кордон.

Більшість спроб незаконного перетину кордону фіксуються на кордоні з Румунією та Молдовою. На інших напрямках - Угорщина, Словаччина, Польща також є такі спроби, але значно менше.

Нагадаємо, раніше у ДПСУ прокоментували незаконний виїзд за кордон нардепа Артема Дмитрука. Також у ДПСУ відреагували на заяву Лукашенка про збільшення білоруського угруповання на кордоні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО