ЄС виділить Україні додаткову фіндопомогу перед зимою

Євросоюз готовий виділити Україні додатково 160 млн євро для підтримки енергетичної безпеки перед черговою зимою в умовах війни.

Про це заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн у Брюсселі на спільній із виконавчим директором Міжнародного енергетичного агентства Фатіхом Біролем прес-конференції, передає Інтерфакс-Україна.

Він нагадала, що вже щонайменше 2 млрд євро підтримки для енергетичної безпеки було надано Україні після повномасштабного вторгнення росії.

«Сьогодні ми надамо ще 160 млн євро, з яких 60 млн євро гуманітарної допомоги буде виділено для притулків і на обігрівачі і 100 млн євро заморожених російських активів буде направлено на ремонтні роботи та відновлювані джерела енергії», – заявила Урсула фон дер Ляйєн.

Нагадаємо, з початку вторгнення росії Євросоюз надав Україні допомогу на 118 млрд євро. На початку вересня Європейський Союз надав Україні новий пакет гуманітарної допомоги у розмірі 40 млн євро. Німеччина також надасть Україні мільйонну допомогу для проходження зими.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО