Президент розповів, куди спрямують 35 млрд євро кредиту від ЄС

Український уряд уже визначив, під які цілі буде використано кредит у розмірі 35 млрд євро, виділений Євросоюзом у рамках зобов'язань G7.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський на пресконференції з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн у Києві.

Він розповів, що влада планує профінансувати за рахунок цього кредиту важливі для країни програми.

«Будемо витрачати, перш за все, на енергетику, на її захист. Також на бомбосховища для дітей у школах, садках, університетах. Це великий дефіцит для нас», – заявив глава держави.

За словами Зеленського, гроші також спрямують на закупівлю зброї та програми з виробництва української військової техніки та боєприпасів.

«Дрони, ракети. Наші дрони сьогодні вражають ворога. Вони дешевші, ніж у наших партнерів, але ми вдячні партнерам за ту зброю, яку вони впроваджують. Тому частину цих коштів ми готові витрачати і на протиповітряну оборону, яка виробляється не в нашій державі», – додав він.

Нагадаємо, про надання Україні кредиту у розмірі 35 млрд євро стало відомо сьогодні. Кредит є частиною плану у 50 млрд доларів допомоги Україні, який узгодили на переговорах США та країни G7.

Також повідомлялося, що трохи більше місяця тому Україна отримала новий транш ЄС у рамках програми Ukraine Facility, яка передбачає отримання фіндопомоги протягом чотирьох років.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО