Демобілізований строковик працював на військову розвідку рф

Служба безпеки України повідомила про затримання демобілізованого строковика ЗСУ, який почав працювати на військову розвідку росії. Йому оголосили про підозру у державній зраді.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ 20 вересня.

Зазначається, що фігурант допомагав представнику Генштабу ЗС рф у проведенні підривної діяльності проти України. За дорученням куратора підозрюваний мав відстежувати маршрути пересування, види та орієнтовну кількість військової техніки ЗСУ, що рухалася на Запорізькому напрямку.

Спочатку чоловік надав інформацію про військову частину, в якій до травня 2024 року проходив термінову службу. Підозрюваний передав ворогові координати розташування полігону, особового складу військових, місць дислокації та зберігання зброї. Потім він розпочав збір інформації про розташування військових підрозділів та техніки Сил оборони, залучених до оборони Запоріжжя та області.

Зібрані розвіддані передавав через месенджер як повідомлення з додаванням скріншотів з Google Maps.

На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі зрадник перебуває під вартою.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала агента, який готував удари по військових шпиталях та аеродромах. Також було затримано навідника російських КАБів на Харківщину.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО