Майже половина росіян підтримує виведення військ з України – опитування

Зараз рекордна кількість росіян (49%) виступає за завершення війни без досягнення цілей путіна та підтримує виведення військ з України. Це найбільший показник від початку повномасштабного вторгнення.

Про це свідчать дані опитування The Moscow Times.

Опитування росіян відбувалось у телефонному форматі проектом «Хроніки» та дослідницькою групою Extreme Scan. Воно проводилося з 10 по 17 вересня та охопило 800 осіб, відібраних методом стратифікованої випадкової вибірки.

«Майже половина (49%) громадян рф підтримали б виведення російських військ та мирні переговори з Україною без досягнення цілей «СВО», про які говорив володимир путін», – підсумовує видання.

Зазначають, що цей показник є максимальним від початку повномасштабного вторгнення у 2022 році.

Додають, що переважна більшість опитаних росіян (63%) хотіла б укладання мирної угоди між Москвою та Києвом протягом найближчого року на основі взаємних поступок. При виборі між миром і мобілізацією 49% віддали б перевагу мирові, тоді як лише 29% підтримали б нову хвилю мобілізації. При цьому 30% росіян, які брали участь у дослідженні, прямо заявили, що не готові вирушити на війну.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що кількість українців та росіян, убитих або поранених у ході повномасштабної війни, досягла приблизно мільйона людей.

Також у ЦНС повідомляли, що на Курщині цивільні допомагають Силам оборони ліквідовувати техніку та склади рф. Все більше росіян йдуть на співпрацю із ЗСУ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО