В ЄС закликали вжити заходів проти Угорщини за видачу віз росіянам

Читать на русском
У ЄС вважають, що рішення Угорщини послабити візові обмеження для російських туристів відкриє двері для шпигунів.
glavcom.ua

У ЄС вважають, що рішення Угорщини послабити візові обмеження для російських туристів відкриє двері для шпигунів.

Про це заявив голова найбільшої партії Європарламенту «Європейська народна партія» Манфред Вебер.

Поїздка Орбана до Москви суперечить договорам Євросоюзу – FTДипломатичні контакти Орбана та путіна порушують договори Євросоюзу. Деякі члени блоку також вважають, що прем’єр Угорщини зловжив статусом голови Ради ЄС.

Він вважає, що видача віз дасть змогу росіянам, які не пройшли перевірку, безперешкодно подорожувати більшою частиною Європи, може загрожувати національній небезпеці.
Голова найбільшої партії Європарламенту наголосив, що необхідність нової імміграційної системи в Угорщині сумнівна й відкриває двері в Європу для шпигунів.

«Вона може створити серйозні лазівки для шпигунської діяльності та потенційно дозволити великій кількості росіян в'їжджати до Угорщини за мінімального контролю, створюючи серйозний ризик для національної безпеки», – повідомив Вебер.

Відтак він надіслав листа президенту Європейської ради Шарлю Мішелю з проханням порушити це питання на наступному саміті лідерів у жовтні. Він також закликав ЄС вжити суворих заходів для захисту цілісності Шенгенської зони, зменшити безпековий ризик і запобігти подібним ініціативам у майбутньому.

Нагадаємо, Угорщина без публічних оголошень спростила умови в'їзду для громадян росії та білорусі. Після зустрічі Віктора Орбана та володимира путіна Угорщина включила росіян та білорусів до програми «національної карти».

Раніше у МЗС Польщі констатували, що Угорщина стає дедалі ізольованішою в Європейському Союзі, а позиція нинішнього уряду країни дратує інші країни-члени блоку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: