Угорщина спростила умови в'їзду для росіян та білорусів – ЗМІ

Читать на русском
Угорщина спростила в'їзд на свою територію громадянам росії та Білорусі. З Угорщини росіяни та білоруси зможуть потрапити до інших країн ЄС.
tagesschau.de

Угорщина без публічних оголошень спростила умови в'їзду для громадян росії та білорусі. Після зустрічі Віктора Орбана та володимира путіна Угорщина включила росіян та білорусів до програми «національної карти».

Про це повідомляють німецькі видання DW та RND.

«Національна карта» видається на два роки з можливістю продовження тим, хто хоче працювати в Угорщині. Спеціальної перевірки власників «національної карти» на європейському рівні не проводиться, і сусіди Угорщини вже цим стурбовані.

Власники «національної карти» можуть в'їжджати до Євросоюзу без будь-яких перевірок безпеки та безперешкодно переміщатися до інших країн блоку.

Таким чином, є загроза того, що російські шпигуни можуть проникнути до ЄС або Кремль може спеціально переправити росіян до країн блоку для атак.

Нагадаємо, раніше Норвегія, Фінляндія, Естонія, Литва, Латвія та Польща заборонили в'їзд росіянам із туристичними візами.

У МЗС Польщі констатували, що Угорщина стає дедалі ізольованішою в Європейському Союзі, а позиція нинішнього уряду країни дратує інші країни-члени блоку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: