Голова Єврокомісії розкритикувала Орбана за візит до путіна

Читать на русском
Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн жорстко відреагувала на дії прем'єра Угорщини Орбана з його так званим мирним планом.
EPA/JOHN THYS / POOL

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн різко відреагувала на візит прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Москви, назвавши його «місією умиротворення».

Про це вона заявила під час виступу в Європейському парламенті у четвер, 18 липня, повідомляє Європейська правда.

Європарламент засудив візит Орбана до Москви і удар рф по «Охматдиту»Європейський парламент засудив візит прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана в росію з так званою місією миру, і навпаки підтвердив підтримку України.

Фон дер Ляйєн нагадала, що росія продовжує атакувати Україну, роблячи ставку на війну на виснаження та відмову заходу від протистояння Кремлю.

«І дехто у Європі цьому підігрує. Два тижні тому прем'єр-міністр країни Європейського Союзу поїхав до Москви. Ця так звана «мирна місія» була не чим іншим, як «місією умиротворення». Це була відверта «місія умиротворення», – заявила вона.

Глава Єврокомісії додала, що лише через два дні після візиту Орбана до Москви росія обстріляла Київ, вдаривши по дитячій лікарні «Охматдит». За її словами, «цей удар не був помилкою, це був сигнал Кремля».

«Наша відповідь має бути не менш чіткою. Ніхто не хочемиру більше, ніж Україна та український народ. Справедливий та стійкий мир для вільної та незалежної країни. І Європа підтримуватиме Україну стільки, скільки потрібно! Ось наш сигнал!», – підсумувала Урсула фон дер Ляйєн.

Нагадаємо, Європарламент напередодні схвалив резолюцію на підтримку України, в якій, зокрема, засудив візит Орбана до Москви.

Посли ЄС також розкритикували Орбана за «мирну місію» в рф та Китаї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: