Росія не братиме участі у другому Саміті миру

Росія офіційно відмовилася від участі у другому Саміті миру.

Про це повідомила представниця МЗС рф Марія Захарова.

«Представники росії в жодних зустрічах у рамках «бюргенштокського процесу» не брали участі і брати участь не збираються», – заявили у МЗС рф у відповідь на запитання ЗМІ.

У рф підготовку другого Саміту миру називають «черговим проявом шахрайства англосаксів та їхніх українських маріонеток».

«Вони хочуть протягнути абсолютно нежиттєздатну «формулу Зеленського» як безальтернативну основу розв'язання конфлікту, домогтися її підтримки з боку світової більшості та від її імені висунути росії ультиматум про капітуляцію. Ми в таких «самітах» участі не братимемо», – заявила Захарова.

Крім того, представниця МЗС поскаржилась на «продовження терору» проти населення рф, взяття ЗСУ під контроль населених пунктів на Курщині та прохання президента Володимира Зеленського до партнерів про дозвіл на удари західною зброєю вглиб території держави-агресора.

«Ми з терористами розмовляти не будемо», – додала Захарова.

Нагадаємо, перший Саміт миру відбувся 15-16 червня 2024 року на курорті Бюргеншток у Швейцарії. Підсумкове комюніке зустрічі підписали 94 країни.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна планує запросити на другий Саміт миру представників понад 150 країн. Росію також планують залучити до участі у заході.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО