У річці Сейм зафіксовано повторне забруднення води – Міндовкілля

Забруднювальні речовини продовжують рухатися по руслу річки Сейм. При цьому, на річці Десна ситуація стабілізувалася.

Про це Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України повідомило у Фейсбуці.

«Повторне забруднення продовжує рухатися по руслу р. Сейм. Покращення фіксується по пункту с. Чумакове - прозорість води збільшилася, проте зберігається жовто-зелений відтінок, місцями — сіруватий. У пунктах с. Мутин та с. Озаричі вода мутна, рівень хімічного споживання кисню перевищує норму в 4,3 раза. Розчинений кисень відсутній», - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, у пункті Батурин спостерігається потемніння води, незначний специфічний запах, мор риби не спостерігається.

«Хімічне споживання кисню перевищує норму у 1,1 раза. Кисневий режим в нормі. Перевищення по вмісту марганцю - до 1,3 раза. По азоту амонійному, залізу загальному, нітритах, фосфатах та хлоридах перевищення не зафіксовані», - зазначає відомство.

Далі по течії показники якості води за добу не змінилися. Вода світла, на дні осаду практично немає, неприємний запах відсутній, мор риби не спостерігається.

Водночас, у відомстві повідомили, що на річці Десна спостерігається стабілізація ситуації. Покращення фіксується по пункту с. Чумакове – прозорість води збільшилася, проте зберігається жовто-зелений відтінок, місцями – сіруватий.

«На всій протяжності у Чернігівській області вода посвітлішала, подекуди на дні осад темного кольору, неприємний запах та мор риби не спостерігаються. У річці з’являються живі водні біоресурси. Переміщення забруднення у Київській області не фіксується», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, забруднення в Сеймі та Десні було зафіксовано наприкінці серпня. За словами прем'єра Дениса Шмигаля, це пов'язано із викидом нечистот від роботи цукрового заводу у російському місті Тьоткіно.

15 вересня повідомлялося, що забруднення води річки Десна вже дійшло до Київської області.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО