У ГУР заявили про звільнення Вовчанського агрегатного заводу

Підрозділи Головного управління розвідки повністю звільнили територію Вовчанського агрегатного заводу. Усі 30 будівель заводу тепер передані під контроль ЗСУ.

Як повідомили у пресслужбі ГУР, окупантів знищено у всіх будівлях підприємства.

Про успішне завершення операції Кирилу Буданову доповіли сьогодні, 24 вересня, о 14:40.

«Бійці ГУР МОУ здійснювали системну зачистку будівель заводу, постійно вступаючи в контактні бої з противником в умовах щільної забудови. В окремих випадках українські спецпризначенці вступали з ворогом у рукопашний бій. Росіяни перетворили агрегатний завод у свою пропагандистську «фортецю», задіюючи в її обороні найбільш мотивовані та професійні підрозділи, серед яких були навіть бійці 45 бригади СпП повітряно-десантних військ», – розповіли у розвідці.

Під час боїв росіяни також активно застосовували значну кількість артилерії, ударних дронів-камікадзе, КАБів та важкі вогнеметні системи «Солнцепьок».

Нагадаємо, російські війська почали штурмувати Вовчанськ у Харківській області у травні. У червні окупанти загрузли в міських боях, частину підрозділів було заблоковано на агрегатному заводі.

Наприкінці серпня там ще залишалися росіяни. За даними ЗСУ, вони готувалися до відновлення штурмів та деблокування агрегатного заводу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО