У Лівані заявили про понад 350 загиблих внаслідок ударів Ізраїлю

Ізраїльська авіація завдала ударів по понад тисячі об'єктах «Хезболли» на півдні Лівану. У Бейруті заявили про 356 загиблих в результаті ізраїльських ударів, а ще 1240 осіб, що отримали поранення.

Про це повідомляє AP, з посиланням на військове керівництво Ізраїлю та ліванське відомство.

Військовий представник Ізраїлю контр-адмірал Даніель Хагарі сказав, що удари знищили крилаті ракети «Хезболли», ракети з важкою вибухівкою, ракети великої та малої дальності та ударні безпілотники. Згідно зі словами представника, значна кількість цих боєприпасів була захована в житлових районах. Хагарі звинуватив Хезболлу у використанні цивільних осіб як «живого щита».

«За минулу добу ЦАХАЛ завдав ударів по приблизно 1600 терористичних цілях «Хезболли» на півдні Лівану і в долині Бекаа», - заявили в Армії оборони Ізраїлю.

Водночас, міністерство охорони здоров'я Лівану повідомило, що кількість жертв ізраїльських ударів у Лівані в понеділок зросла до 356, серед них 24 дитини та 42 жінки. Понад 1240 людей отримали поранення.

Агентство зазначає, що кількість загиблих перевищила кількість жертв руйнівного вибуху в порту Бейрута в 2020 році , коли вибухнули сотні тонн аміачної селітри, убивши щонайменше 218 людей і поранивши понад 6000.

Як зазначає ЗМІ, з південного Лівану наразі тікають тисячі людей.

Нагадаємо, міністр оборони Ізраїлю заявив про початок нової фази війни на тлі масових вибухів у Лівані. Два дні поспіль у передмісті Бейрута вибухали пейджери та рації.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО