По всьому Лівану у бойовиків Хезболи та медиків вибухнули пейджери, сотні поранених

Читать на русском
У Лівані в передмісті Бейрута масово вибухнули портативні пейджери у медиків та бійців Хезболли.
фото Reuters

Сьогодні вдень у Лівані у медиків та бійців Хезболли вибухнули портативні пейджери, які вони використовують для зв'язку. Попередньо, це могла бути атака з боку Ізраїлю. Десятки людей дістали поранення в передмістях Бейрута та інших частинах Лівану.

Про це повідомляє Reuters.

За даними агентства, поранено понад 1000 осіб, включаючи бійців Хезболли та медиків.

«Представник Хезболли, який говорив на умовах анонімності, сказав, що детонація пейджерів стала «найбільшим порушенням безпеки», яке зазнало угруповання за майже рік війни з Ізраїлем», – пише Reuters.

Як пише АР, високопосадовець військової розвідки та співробітник ліванської групи анонімно підтвердили, що були підірвані пейджери, які носили члени Хезболли. Не виключається, що це була ізраїльська атака.

Три джерела в службі безпеки повідомили, що пейджери, що вибухнули, були останньою моделлю, яку Хезболла привезла за останні місяці, додали в Reuters.

Іранське інформаційне агентство Mehr написало про те, що посла Ірану в Лівані Моджтаба Амані було поранено внаслідок вибуху одного з пейджерів.

«Посол Ірану в Лівані отримав поранення внаслідок масштабної ізраїльської кібератаки в Лівані та Сирії. За останніми даними, посла було переведено в одну з лікарень Бейрута, оскільки він отримав легкі поранення», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, Ізраїль і підтримувана Іраном Хезболла ведуть транскордонну війну з того часу, як у жовтні минулого року в секторі Газа вибухнув військовий конфлікт.

Нагадаємо, МЗС закликало українців утриматися від будь-яких поїздок до Ізраїлю та Лівану до стабілізації ситуації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: