Армія Ізраїлю заявила про ліквідацію лідера «Хезболли» Хасана Насралла

У п’ятницю, 27 вересня, ізраїльські військові завдали удару по Бейруту. Під час атаки був ліквідований лідер «Хезболли» Хасан Насралла.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби ЦАХАЛ та ізраїльська онлайн-газета The Times of Israel.

Відомо, що армія оборони Ізраїлю ліквідувала Насраллу, його заступника Алі Каркі та інших командирів під час точкового удару по підземному штабу «Хезболли» в Бейруті 27 вересня. Військові уточнили, що штаб-квартира знаходиться під землею, під житловими будинками в Дахі.

«Удару було завдано в той час, коли вище керівництво «Хезболли» знаходилося у своїй штаб-квартирі і займалося координацією терористичної діяльності проти громадян держави Ізраїль», – додали у ЦАХАЛ.

Протягом 32 років Насралла був відповідальний за численні вбивства ізраїльтян і тисячі терористичних атак по всьому світу. Начальник ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві наголосив, що Ізраїль знайде будь-кого, хто загрожує країні та її громадянам.

«Послання просте: ми знатимемо, як дістатися будь-кого, хто загрожує громадянам держави Ізраїль», – заявив він.

Нагадаємо, раніше джерело, пов'язане з «Хезболлою», повідомило, що в результаті ізраїльської атаки в п'ятницю були зруйновані шість будівель. За їх словами, це наймасштабніший удар по Бейруту за останній рік конфлікту між Ізраїлем і «Хезболлою».

Також Ізраїль 26 вересня завдав авіаудару по південному передмістю Бейрута, в результаті чого був ліквідований один із командирів «Хезболли» Абу Салех.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО