Трамп на нашому боці та підтримуватиме Україну – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що отримав від Дональда Трампа «дуже пряму інформацію» про те, що він підтримає Україну у війні у разі його перемоги на президентських виборах у листопаді.

Про це Зеленський розповів у інтерв'ю Fox News.

Президент повідомив, що під час зустрічі із Трампом представив йому свій «план перемоги» у війні.

«Я не знаю, що буде після виборів і хто буде президентом… Але я отримав від Дональда Трампа дуже пряму інформацію, що він на нашому боці, що він підтримає Україну», – зазначив Зеленський у інтерв'ю.

Також президент розповів про питання, які йому ставив Дональд Трамп. Серед них – «Яка ситуація на полі бою?», «Як ви бачите підтримку від США?», «Як ви думаєте, чому Путін почав це вторгнення?» тощо.

За словами Зеленського, Трамп не порушував у розмові питання його поїздки до Пенсильванії, через яку спікер Палати представників США Майк Джонсон закликав його звільнити українського посла в США Оксану Маркарову.

Також Зеленський, який зустрівся під час візиту до Америки з віце-президенткою Камалою Гарріс і президентом Джо Байденом, зазначив, що прагне консолідованої підтримки США у війні з рф і не виступає на боці жодної з партій на майбутніх виборах.

«Я не хочу бути втягнутим у період виборів… Я не хочу втратити ту чи іншу частину американців», — зазначив Зеленський.

Нагадаємо, у Нью-Йорку 27 вересня відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського і колишнього президента США Дональда Трампа. Зазначали, що Зеленський перед зустріччю висловив упевненість, що у них з Трампом спільне бачення щодо закінчення війни.

Після зустрічі із Зеленським Трамп заявив, що війна росії з Україною має закінчитися «справедливою угодою» і ця так звана угода буде укладена в «потрібний час».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО