Команда Зеленського відмовилася від зустрічі із Трампом у його резиденції – Time

Читать на русском
Команди Володимира Зеленського і Дональда Трампа обговорювали можливість зустрічі у резиденції республіканця.
24 канал

Команди президента Володимира Зеленського та кандидата у президенти США Дональда Трампа обговорювали потенційну зустріч політиків у резиденції експрезидента. Однак оточення українського лідера відмовилося від зустрічі, оскільки це могло бути розцінено як підтримка Трампа.

Про це йдеться у матеріалі журналу Time, з посиланням на двох чиновників з оточення Зеленського.

Зазначається, що Зеленський планував особисто передати Трампу, що Україна захищає не лише себе, але й увесь вільний світ від російської агресії. Але українська сторона відкинула цю можливість, оскільки вважала, що це могло би бути розцінено як підтримка кампанії Трампа.

Натомість українці попросили зустрітися з Трампом на більш нейтральній території. Також розглядався варіант зустрічі Зеленського та Трампа на американському телеканалі під час спільного інтерв’ю.

Згідно зі словами одного з українських посадовців, цей варіант ще обговорювався, коли Зеленський приземлився в США. Однак все змінилося після візиту президента України на оборонний завод Scranton Army Ammunition Plant у Пенсильванії.

Один з українських чиновників зазначив, що «схоже, Трамп образився».

Одне з джерел видання додало, що головна надія полягає в тому, що «погляди Трампа на війну ще не остаточні», і «його непередбачуваний характер може залишити простір для зміни позиції на користь України».

Як відомо, представники передвиборчого штабу заявляють, що зустріч Дональда Трампа та Володимира Зеленського не планувалася.

Згодом Трамп заявив, що «Україна зруйнована» та розкритикував Зеленського.

Нагадаємо, під час мітингу в Пенсильванії Трамп сказав, що Зеленський хоче перемоги демократки Камали Гарріс на майбутніх виборах президента.

Пізніше він заявив, що США «застрягли» у війні в Україні, і лише його перемога дозволить їм «вийти» звідти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: