У комітеті нацбезпеки заявили, що темпи мобілізації пішли на спад

Темпи мобілізації в Україні знизилися, порівняно з попередніми місяцями. Потрібно вживати «радикальних заходів».

Таку думку в інтерв'ю NV висловив секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

«Мобілізація погіршилася, вона погіршилася на даний момент порівняно з тими місяцями, що були. Потрібно не боятися цього говорити, треба вживати заходів. Для когось ці заходи звучатимуть радикально, кардинально», – сказав Костенко.

На його думку, заходами може бути зниження призовного віку або, наприклад, мотивування різних категорій населення укладати контракт.

«Якщо ми в такому темпі спускатимемо на гальмах, то в нас скоро мобілізація взагалі піде в мінус. А якщо ще росія проведе мобілізацію, то я не знаю, що робитимуть. Це дуже серйозне питання», – наголосив нардеп.

Він також назвав головну проблему у процесі мобілізації: «Ось на це треба звернути увагу — набір людей, правильних, не просто всіх підряд. Найбільша проблема — ми набираємо всіх підряд, а потім у нас велика армія, а на полі бою нікого немає, бо набираємо обмежено придатних».

Нагадаємо, після ухвалення закону про мобілізацію Костенко говорив, що у травні вдалося мобілізувати більше військовозобов'язаних, ніж за останні кілька місяців загалом. Він також прогнозував, що до кінця року можна буде мобілізувати ще 200 тисяч людей.

Водночас, днями міністр оборони Рустем Умєров заявив, що в Україні за останній рік показники мобілізації зросли втричі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО